Presentació del nou bloc de l'AMPA de l'Escola Cal Soler

PRESENTACIÓ

Amb l'objectiu de fer arribar a TOTS els pares i mares la màxima informació possible sobre totes les activitats que l'AMPA desenvolupa a l'Escola hem creat un bloc que hem anomenat "Informatiu de l'AMPA".

Us animem a fer aportacions en forma de comentari de les diferents entrades que anem introduint.

dissabte, 12 de maig del 2012

Acta de l'Assemblea General de Pares i Mares (23 de març de 2012)


Escola Puigsoler, 23 març 2012

ACTA ASSEMBLEA GENERAL


1.Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta anterior.
2.Realització d’un taller d’educació emocional per a pares i mares de l’escola. Com gestionem les nostres emocions amb els fills?
S' explica que aquest taller és obert a tots els pares i mares i també als mestres de l'escola que vulguin participar-hi. El realitzarà la Sandra López Curós com a part de les pràctiques d'un màster d'educació emocional i serà totalment gratuït. Tindrà una durada de tres sessions de dues hores i podrem escollir quins dies dur-lo a terme i les franges horàries entre vàries possibilitats. S'acorda que des de l'escola es passarà a les famílies un paper informatiu del taller amb una graella on hi figurin tres o quatre opcions, que podrien ser les següents:
-Matins, de 10'20 a 12'20
-Tardes, de 3 a 5
-Divendres vespres, de 7 a 9
-Dissabtes matí, de 10 a 12
Llavors, un cop retornats els papers, triarem la que millor vagi a les persones interessades.

3.Comissió mediambient:

a) Projecte construcció mobiliari d’esbarjo per al pati de l’escola.
I. Com va la recollida de material?
La Martina Burlet explica que des del Consell escolar es va aprovar que s'acceptaven neumàtics, i que de moment ja s'ha recollit el següent material:
-Entre 15-18 rodes.
-Soques d'arbre
-Una corda
També sembla que es duran petxines.
Faltarien:
-Fustes
-Ciment
II. Organització taller de mares i pares per al proper  13 de maig.
La idea és la de començar a treballar construint algun racó amb el material lúdic i que més endavant també es faran jardineres.
S'organitzarà un taller per pares i mares coordinat per la comissió de mediambient amb caire festiu, on s'oferirà pa amb tomàquet, formatges i embotits per dinar i es proposarà també de portar pastissos o coques per compartir.


4.Comissió de festes:

a) Valoració de posar una paradeta de llibres o roses al carrer Gran, les taules i cadires ja les posa l’Ajuntament si ens inscrivim abans del 18 d’abril.

Es descarta la idea perquè el dia de Sant Jordi ja ens haurem d'ocupar de dur a terme vàries activitats que requeriran del temps de vàries persones, a banda que al poble ja hi han moltes parades de llibres.
Les activitats previstes són les següents:

-23 d'abril:
Matí: explicada de contes al poble
Tarda: S'intentarà fer l'obra de titelles de Sant Jordi.

-24 d'abril:
-Segurament les mares i pares que s'apuntin explicaran contes per les classes. Caldrà acabar de confirmar-ho.
-Intercanvi de llibres per als nens i nenes de l'escola. L'AMPA haurà de comprar els llibres que facin falta (solen faltar llibres adequats per als més grans, ja que els llibres són contes de 2ª ma que ja no es llegeixen, i per això solen abundar-ne pels més xics i en manquen per edats més grans).
-Es proposa de tornar a fer venta de llibres de segona ma per adults a un euro. Caldrà passar papers per a fer possible l'intercanvi de llibres per adults.

5.Servei despertador:


a)Valoració del servei despertador a partir de la nova forma de pagament.
La valoració és positiva, els comptes estan molt més clars i quadren.
b)Viabilitat de seguir pagant 2 monitores per aquest servei.
Es decideix de seguir mantenint les dues monitores, tot i que la mitja de nens ha baixat una mica. En tot cas, si sembla que fa falta, ja es valorarà la possiblitat de contractar només una monitora de cara el curs vinent.


6. Elecció del càrrec a la Presidència de l’Ampa. Sistema d’elecció.
S'explica que el funcionament de l''AMPA és per comissions i que la figura del president es deu a la necessitat que oficialment cal que figuri un nom com a president o presidenta de l'associació. Degut a la incompatibilitat de la feina del LLuc amb el càrrec de president, cal escollir un nou nom i s'acorda fer un sistema de votacions amb les següents candidates:

-Anna Colàs
-Martina Burlet
-Teresa Montsech

7.Sortida conjunta de nens i pares, per sortir algun cap de setmana a algun indret, com per exemple a les coves de Moià.

Es descarta la sortida, ja que d'aquí a finals ja hi han previstes vàries activitats per dur a terme els pares i mares de l'escola de manera conjunta:

-Taller de pares per a la construcció de racons de joc al pati.
-Sortida-acció al bosc de recollida d'escombraries.
-Taller d'educació emocional.
-Festa de fi de curs...

8.Altres temes que puguin sorgir durant la reunió.

a) Obra de titelles:
Es parla de diverses coses i es decideix que es buscaran altres pares i mares per participar en l'obra.
b) Folrar llibres:
S'escriurà un cartell per informar que cada tarda de 3-3'40 es pot col-laborar folrant llibres a l'escola.
c) Llibres impagats:
Es genera un acalorat debat on es discuteix sobre avantatges i inconvenients d'externalitzar la venta de llibres de cara al proper curs, com evitar que es torni a produir la mateixa situació, etc....
Per tal que les famílies deutores paguin els llibres s'acorda fer un intent de convocar els pares i mares implicats a través d'una mare marroquina (i no-deutora dels llibres) que parla i entén bé el català i el castellà, explicant als pares la importància fonamental que els seus fills tinguin llibres, què implica el fet de no pagar-los i buscar possibles solucions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada